joi, 16 aprilie 2009

Gigi Becali si-a terminat pledoaria iar judecatorii au inceput dezbaterile privind cererea de eliberare a patronului Stelei

12:40 Becali a explicat instantei ce inseamna pericol pentru ordinea publica in acceptiunea sa, spunand ca acesta depinde de comportamentul "unei persoane incetate" si insiruind acte de "iubire milostiva" pe care el le-a facut.

12:02 Gigi Becali a tinut sa precizeze, in fata judecatorului, ca doi nepoti ai sai au fost batuti, iar agresorii, ulterior, au venit sa fie pedepsiti, insa finantatorul Stelei a afirmat ca trebuie "sa se mearga la lege".

11:00 Finantatorul Stelei a cerut inregistrarea sedintei de judecata. Procurorii l-au retinut pe Becali pentru sechestrarea si intimidarea unor barbati care i-au furat o limuzina. Apoi a ramas in arest pentru erijare in organe de aplicare a legii.

09:45 La Judecatoria Sectorului 1 s-au incheiat audierile bodyguarzilor lui Gigi Becali. Instanta urmeaza sa se pronunte.

Discutiile dintre avocatul Catalin Dancu si senatori au durat mai bine de o ora. Aparatorul lui Gigi Becali a incercat sa-i convinga pe alesi ca in timpul anchetei, clientului sau i-ar fi fost incalcate mai multe drepturi, printre care si cel la aparare.

Senatorii nu pot face insa nimic. Legea nu le permite sa intervina in vreun fel. Asa ca petitia va fi trimisa la CSM, care va trebui sa verifice daca procurorii si judecatorii au procedat corect.

Intre timp, avocatii patronului Stelei depun toate eforturile pentru a-l scoate din arest. Vor face o plangere impotriva Romaniei la CEDO si vor solicita judecarea in regim de urgenta a dosarului.

Miercuri insa, au depus o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Judecatorii de la sectorul 1 o vor lua in discutie pe 21 aprilie. Solicitarea vine dupa ce un alt aparator al miliardarului, angajat de Corneliu Vadim Tudor, a depus la instanta o cerere asemanatoare.

0 comentarii: